NIITÄ KUVIA...

 ...blokia aloittaessani ajattelin laittaa tänne ottamiani valokuvia. Kuvaan pääasiassa lintuja ja kasveja, mutta toki esim. kauniit maisemat sekä hienot rakennuksetkin ovat välillä kuvauskohteina. Alla joitain lintukuviani.


Nuoria kottaraisia istumassa (puhelin?-) langalla Laukaan Vuonteella kesällä 2022. Lähistöllä oli ulkona laiduntavaa nautakarjaa, joten 1900-luvulla jyrkästi vähentyneet kottaraiset viihtyivät ruovikkoisen salmen molemmin puolin olevassa maalaismaisemassa.

Hernekerttu Laukaan kirkonkylän marketin happomarjaistutuksissa. Kuvasin kertun muistaakseni kesällä 2022.

Pikku-uikku talvisessa Savonlinnassa. Muistelen kuvanneeni uikun alkuvuodesta 2019 jolloin olin opiskelemassa luontokartoittajaksi. Pikku-uikut tulevat talvisin sulapaikoille jolloin pikku-uikuihin on helpompi törmätä. Kyseinen uikku oli Olavinlinnaa ympäröivässä sulana pysyvässä salmessa Savonlinnan keskustassa sinisorsien seurassa.

Pikkuvarpusia Laukaan kirkonkylän pohjoisosista. 

Jalohaikara Parkikkalan Siikalahdelta, joka on yksi Suomen parhaista lintujärvistä. Alueella on myös Laatokan lehtokeskukselle tyypillistä lehtometsää. Hieno paikka vierailla jos liikkuu Etelä-Karjalassa päin.

Viikisitimaleita Jyväskylän Jyväsjärven ruovikoissa helmikuulta 2021. Timaleita on ollut Jyväsjärvellä kuulemma myös 1990-luvulla, mutta kummallakaan kerralla timaleiden kanta ei ole valitettavasti vakiintunut Jyväsjärvelle.

Pähkinä hakkin. Kuva on muistakseni Punkaharjun puulajipuistosta ehkä talvelta 2021.


Viiksitimalikoiras Jyväskylän Jyväsjärveltä helmikuulta 2021.


Teerikukkoja Vesannon Ahveniskylällä.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Puoluepoliittisesta vaikuttamisesta

SUOMEN MUINAISISTA KUNINKAISTA

EHDOKASHAASTATTELU